recepty

Uživatelský avatar
pisalek
Příspěvky: 3476
Registrován: 31 srp 2016 23:52

Re: recepty

Příspěvekod pisalek » 05 pro 2016 21:44

Šašlik do pekáče
Potřebujeme: stejné množství vepřového a mletého masa, cibule, paprika, kečup, česnek, sůl, pepř
Postup: maso nakrájíme na nudličky a vložíme do pekáče na hrubě pokrájenou cibuli. Na maso pokládáme nakrájenou papriku, plátky anglické slaniny, osolíme, opepříme a navrch dáme okořeněné mleté maso. Propícháme vidličkou a polijeme zředěným kečupem. Pečeme asi 3/4 hodiny zakryté a pak se promíchá a dopéká ke změknutí. Podáváme s rýží, nebo i chlebem, bramborem....
To vypadá zajímavě, vyzkouším.
Já to dělám, když mám třeba i méně masa do menšího pekáčku. Dnes jsem koupila plec a je moc velká i na dva obědy pro dva ..., tak si kus nechám právě na ten šašlik. On to vlastně pravý šašlik asi není, ale my tomu tak říkáme :-).

Uživatelský avatar
bobalka
Příspěvky: 415
Registrován: 12 zář 2016 15:33

Re: recepty

Příspěvekod bobalka » 06 pro 2016 23:09

Šašlik do pekáče
Potřebujeme: stejné množství vepřového a mletého masa, cibule, paprika, kečup, česnek, sůl, pepř
Postup: maso nakrájíme na nudličky a vložíme do pekáče na hrubě pokrájenou cibuli. Na maso pokládáme nakrájenou papriku, plátky anglické slaniny, osolíme, opepříme a navrch dáme okořeněné mleté maso. Propícháme vidličkou a polijeme zředěným kečupem. Pečeme asi 3/4 hodiny zakryté a pak se promíchá a dopéká ke změknutí. Podáváme s rýží, nebo i chlebem, bramborem....
To vypadá zajímavě, vyzkouším.
Já to dělám, když mám třeba i méně masa do menšího pekáčku. Dnes jsem koupila plec a je moc velká i na dva obědy pro dva ..., tak si kus nechám právě na ten šašlik. On to vlastně pravý šašlik asi není, ale my tomu tak říkáme :-).
Hlavně, že to chutná, já taky dělám Znojemskou, která okolo Znojma ani neprolétla.

Uživatelský avatar
pisalek
Příspěvky: 3476
Registrován: 31 srp 2016 23:52

Re: recepty

Příspěvekod pisalek » 06 pro 2016 23:19

To vypadá zajímavě, vyzkouším.
Já to dělám, když mám třeba i méně masa do menšího pekáčku. Dnes jsem koupila plec a je moc velká i na dva obědy pro dva ..., tak si kus nechám právě na ten šašlik. On to vlastně pravý šašlik asi není, ale my tomu tak říkáme :-).
Hlavně, že to chutná, já taky dělám Znojemskou, která okolo Znojma ani neprolétla.
:lol: , hlavně, že je tam okurka, že? :D

Uživatelský avatar
bobalka
Příspěvky: 415
Registrován: 12 zář 2016 15:33

Re: recepty

Příspěvekod bobalka » 16 pro 2016 19:24

Já to dělám, když mám třeba i méně masa do menšího pekáčku. Dnes jsem koupila plec a je moc velká i na dva obědy pro dva ..., tak si kus nechám právě na ten šašlik. On to vlastně pravý šašlik asi není, ale my tomu tak říkáme :-).
Hlavně, že to chutná, já taky dělám Znojemskou, která okolo Znojma ani neprolétla.
:lol: , hlavně, že je tam okurka, že? :D
Ta taky a ještě nasekané vařené vajíčko, šunka, kousek slaninky, vše nakrájené na kostičky, a zahušťené zákletkou s hořticí.

Uživatelský avatar
pisalek
Příspěvky: 3476
Registrován: 31 srp 2016 23:52

Re: recepty

Příspěvekod pisalek » 16 pro 2016 22:10

Hlavně, že to chutná, já taky dělám Znojemskou, která okolo Znojma ani neprolétla.
:lol: , hlavně, že je tam okurka, že? :D
Ta taky a ještě nasekané vařené vajíčko, šunka, kousek slaninky, vše nakrájené na kostičky, a zahušťené zákletkou s hořticí.
No jo, ale to jsou už lítací ptáčci ... :-)

Uživatelský avatar
bobalka
Příspěvky: 415
Registrován: 12 zář 2016 15:33

Re: recepty

Příspěvekod bobalka » 16 pro 2016 22:32

:lol: , hlavně, že je tam okurka, že? :D
Ta taky a ještě nasekané vařené vajíčko, šunka, kousek slaninky, vše nakrájené na kostičky, a zahušťené zákletkou s hořticí.
No jo, ale to jsou už lítací ptáčci ... :-)
To tedy ne, právě z toho vznikla moje znojemská :D nechtělo se mi balit španěláky, tak jsem to maso jen pokrájela na kostičky a bylo. Španěláky jsou u nás také velice oblíbené jídlo. :D

Uživatelský avatar
pisalek
Příspěvky: 3476
Registrován: 31 srp 2016 23:52

Re: recepty

Příspěvekod pisalek » 16 pro 2016 22:40

Ta taky a ještě nasekané vařené vajíčko, šunka, kousek slaninky, vše nakrájené na kostičky, a zahušťené zákletkou s hořticí.
No jo, ale to jsou už lítací ptáčci ... :-)
To tedy ne, právě z toho vznikla moje znojemská :D nechtělo se mi balit španěláky, tak jsem to maso jen pokrájela na kostičky a bylo. Španěláky jsou u nás také velice oblíbené jídlo. :D
Španěláky balím z hovězího, lítací ptáčky z vepřových kostek a vše co patří do ptáčků, salám, okurky, vejce, hořčiči, pepř, sůl a šlehačku s mouku zahustit ...Jéžiš, takový chutě zase :lol: :lol:

Uživatelský avatar
pisalek
Příspěvky: 3476
Registrován: 31 srp 2016 23:52

Re: recepty

Příspěvekod pisalek » 07 úno 2017 23:00

Banánové řezy
Potřebujeme: 3 banány, 300 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 130 g cukru krupice, 3 vejce, 150 g másla, 100 g mletých ořechů
Postup: vyšleháme vejce s cukrem, přidáme změklé máslo, rozmačkané zralé banány, mouku, prášek do pečiva, ořechy. Pečeme na vymazaném a moukou vysypaném plechu zhruba 45 minut.
Pokud si rodina řezy hned po upečení nerozebere mezi sebou :), poklademe korpus kolečky banánů a ozdobíme ušlehanou šlehačkou.

Uživatelský avatar
pisalek
Příspěvky: 3476
Registrován: 31 srp 2016 23:52

Re: recepty

Příspěvekod pisalek » 13 úno 2017 23:07

Lívance z kefíru
1 lžička sody, 2 lžičky cukru, 1 vejce, 1/2 lžičky soli, 1/2 l kefíru, 250 g polohrubé mouky, olej, marmeláda, šlehačka
Do mísy nalijeme kefír, přidáme polohrubou mouku, vejce, sůl, sodu a cukr. Vše zamícháme.
Necháme asi 10 minut odležet a smažíme.
Usmažené lívance pomažeme marmeládou a ozdobíme šlehačkou.

Uživatelský avatar
pisalek
Příspěvky: 3476
Registrován: 31 srp 2016 23:52

Re: recepty

Příspěvekod pisalek » 08 bře 2017 00:08

Maminčiny koblihy
Potřebujeme:
550 g hrubé mouky
50 g cukru
50 g tuku
kostka droždí, špetka soli
4 žloutky
6 lžic mléka
2 lžíce rumu
citronová kůra a citronová šťáva
Postup: těsto zaděláme kváskem, necháme vykynout a tvoříme menší bochánky.
Smažíme ve větším množství oleje po obou stranách.

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: TildaSleli a 1 host