Brambory

Uživatelský avatar
pisalek
Příspěvky: 3476
Registrován: 31 srp 2016 23:52

Brambory

Příspěvekod pisalek » 13 říj 2016 23:11

Staré brambory musíme začít vařit vždy ve studené vodě. Pokud je dáme vařit do horké vody, budou rozměklé a nasládlé, nebudou dobré.

blaju
Příspěvky: 1993
Registrován: 14 zář 2016 05:48

Re: Brambory

Příspěvekod blaju » 14 říj 2016 05:24

Staré brambory musíme začít vařit vždy ve studené vodě. Pokud je dáme vařit do horké vody, budou rozměklé a nasládlé, nebudou dobré.
tak to slyším poprvé, vždy dávám brambory vařit do vařící vody :o

Uživatelský avatar
pisalek
Příspěvky: 3476
Registrován: 31 srp 2016 23:52

Re: Brambory

Příspěvekod pisalek » 14 říj 2016 09:42

Staré brambory musíme začít vařit vždy ve studené vodě. Pokud je dáme vařit do horké vody, budou rozměklé a nasládlé, nebudou dobré.
tak to slyším poprvé, vždy dávám brambory vařit do vařící vody :o
Do vařící vody se dávají vařit jen nové brambory ...:-), dělala to tak moje babička, mamka, teď já ...

blaju
Příspěvky: 1993
Registrován: 14 zář 2016 05:48

Re: Brambory

Příspěvekod blaju » 14 říj 2016 14:19

Staré brambory musíme začít vařit vždy ve studené vodě. Pokud je dáme vařit do horké vody, budou rozměklé a nasládlé, nebudou dobré.
tak to slyším poprvé, vždy dávám brambory vařit do vařící vody :o
Do vařící vody se dávají vařit jen nové brambory ...:-), dělala to tak moje babička, mamka, teď já ...
Nevíte jaký je důvod ;)

Uživatelský avatar
pisalek
Příspěvky: 3476
Registrován: 31 srp 2016 23:52

Re: Brambory

Příspěvekod pisalek » 14 říj 2016 19:09

tak to slyším poprvé, vždy dávám brambory vařit do vařící vody :o
Do vařící vody se dávají vařit jen nové brambory ...:-), dělala to tak moje babička, mamka, teď já ...
Nevíte jaký je důvod ;)
Ani nevím, ale našla jsem:
Pokud chcete, aby si brambory po uvaření udržely svůj tvar (třeba do salátu), začněte vždy s bramborami ve studené vodě, kterou postupně přivedete k varu. Struktura brambor se totiž při teplotách okolo 60 °C zpevňuje.
Naopak platí, že pokud brambory dáte rovnou do vroucí vody, ohřejí se velmi rychle, jejich tkáň se nezpevní a po uvaření budou spíše rozpadavé.

blaju
Příspěvky: 1993
Registrován: 14 zář 2016 05:48

Re: Brambory

Příspěvekod blaju » 15 říj 2016 05:51

Do vařící vody se dávají vařit jen nové brambory ...:-), dělala to tak moje babička, mamka, teď já ...
Nevíte jaký je důvod ;)
Ani nevím, ale našla jsem:
Pokud chcete, aby si brambory po uvaření udržely svůj tvar (třeba do salátu), začněte vždy s bramborami ve studené vodě, kterou postupně přivedete k varu. Struktura brambor se totiž při teplotách okolo 60 °C zpevňuje.
Naopak platí, že pokud brambory dáte rovnou do vroucí vody, ohřejí se velmi rychle, jejich tkáň se nezpevní a po uvaření budou spíše rozpadavé.
Děkuji za informaci, fakt zajímavé nikdy mě nenapadlo se o to zajímat vařila jsem brambory tak jak moje babička i maminka ;)

Uživatelský avatar
pisalek
Příspěvky: 3476
Registrován: 31 srp 2016 23:52

Re: Brambory

Příspěvekod pisalek » 22 říj 2016 08:39

Brambory ve slupce
Nepopraskají, když do vody v hrnci přidáte trochu octa.

Uživatelský avatar
pisalek
Příspěvky: 3476
Registrován: 31 srp 2016 23:52

Re: Brambory

Příspěvekod pisalek » 22 říj 2016 08:44

Přidáte-li do 1,5 kg bramborového těsta na knedlíky 2-3 lžíce rýžových burizonů, budou kypřejší.

blaju
Příspěvky: 1993
Registrován: 14 zář 2016 05:48

Re: Brambory

Příspěvekod blaju » 28 říj 2016 07:57

Přidáte-li do 1,5 kg bramborového těsta na knedlíky 2-3 lžíce rýžových burizonů, budou kypřejší.
tak to znám, toto dělal už i děda :)

Uživatelský avatar
pisalek
Příspěvky: 3476
Registrován: 31 srp 2016 23:52

Re: Brambory

Příspěvekod pisalek » 28 říj 2016 09:39

Přidáte-li do 1,5 kg bramborového těsta na knedlíky 2-3 lžíce rýžových burizonů, budou kypřejší.
tak to znám, toto dělal už i děda :)
Já je dávám vlastně i do houskových :-)

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host