Čerstvý chleba

Uživatelský avatar
pisalek
Příspěvky: 3476
Registrován: 31 srp 2016 23:52

Čerstvý chleba

Příspěvekod pisalek » 03 zář 2016 13:14

Chleba dejte do igelitového sáčku a přidejte k němu čerstvou celerovou nať. Nechte do druhého dne. Chleba bude jako čerstvý, voňavý.

Uživatelský avatar
pisalek
Příspěvky: 3476
Registrován: 31 srp 2016 23:52

Vyčištění mikrovlnky

Příspěvekod pisalek » 03 zář 2016 13:19

Do mikrovlnné trouby dáme misku s vodou s několika kolečky citronu, pustíme na 5 minut. Nečistoty jsou uvolněny a mikrovlnku vytřeme vlhkým hadříkem. Bude krásně vonět.

Uživatelský avatar
pisalek
Příspěvky: 3476
Registrován: 31 srp 2016 23:52

Květiny ve váze

Příspěvekod pisalek » 03 zář 2016 13:29

Řezané květiny vydrží ve váze déle, pokud jim dáte vodu s cukrem a octem - poměr 1 litr vody, 2 lžíce octa, 1 malá lžička cukru. Vyzkoušejte. ;)

Uživatelský avatar
pisalek
Příspěvky: 3476
Registrován: 31 srp 2016 23:52

Komáři

Příspěvekod pisalek » 03 zář 2016 13:34

Obtěžuje vás v noci komár a bzučí přímo u ucha? Tady je pomoc: půlku citronu nakrájíte na kolečka, zapíchnete pár hřebíčků a necháte na talířku na nočním stolku. Vy budete mít krásnou vůni, ale komárům to vadí, nemají tuto vůni rádi.

Matylda2
Příspěvky: 259
Registrován: 02 zář 2016 14:16

hraboši a cibule květin

Příspěvekod Matylda2 » 03 zář 2016 15:29

Taky přispěji. Na zahradě mi cibulovité květiny žerou asi hraboši. Nechutnají jim jen narcisy, jinak jsem už přišla o všechny tulipány, lilie, hyacinty a pod. Doporučují se tzv. košíčky, vysazovat cibule květin do nich. Jenže to je přece jen v tom množství, co jsem pěstovala, trochu záhul na peněženku. Na druhé straně mi doma zbývá hodně výsadbových květináčků z měkčího platu. Napadlo mne do těch trochu větších - asi 15 cm - vyvrtat do boků a dna díry o průměru asi 1 cm a zasadit cibule v nich. Doporučuji - osvědčilo se .

Uživatelský avatar
pisalek
Příspěvky: 3476
Registrován: 31 srp 2016 23:52

Re: Čerstvý chleba

Příspěvekod pisalek » 23 lis 2016 13:54

Chleba dejte do igelitového sáčku a přidejte k němu čerstvou celerovou nať. Nechte do druhého dne. Chleba bude jako čerstvý, voňavý.
Pokud chcete krájet ještě teplý chleba, namočte nůž do horké vody. Půjde to líp.

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host